STONEHENGE VISITOR CENTRE

Working with the Tussauds Group we won the Stonehnge PFI competition and developed the design with English Heritage for over a year until the Lottery funds which had been earmarked for the project were swallowed up by the Millennium Dome.

The original site for the visitor centre ran down to the River Avon and was two miles from the Stones themselves. The building was designed to appear as gently rolling Downland with sheep grazing on the roof and with light filtering down from above through hill-top cairns.

The entrance courtyard was to provide ticketing and guest services before the start of the tour. Sketches captured the experience for visitors. An exhibition was planned to introduce guests to the previous inhabitants of the area and a sound and light show within an enclosed Stonehenge replica sought to bring its history to life. The stones themselves were to be reached by land train with the final approach on foot.

Read more about our work in this sector.

RELATED PROJECTS